Benieuwd of uw event datum nog beschikbaar is?


Is het mogelijk om een optie nemen op een datum?

 

Jazeker, u kunt een optie nemen op de datum waarop u het event wilt organiseren.

Als De Congresfotografen beiden voor deze datum een ander verzoek krijgen, dan nemen we eerst contact met u op om te vragen of u de optie wilt omzetten in een definitieve opdracht. U kunt de optie ten alle tijden zelf intrekken.

 

 

Zijn jullie op korte termijn beschikbaar?

 

Soms wel, hoewel we niet kunnen voorspellen wanneer we veel boekingen hebben. Het is zeker de moeite waard om contact met ons op te nemen als u op korte termijn een fotograaf zoekt voor een congres. We zijn met z’n tweeën en flexibel inzetbaar. Als de een van ons niet kan, is de ander waarschijnlijk wel beschikbaar. Neem dus altijd contact met ons op!

 

 

Werken De Congresfotografen in heel Nederland?

 

Jazeker! Arend Jan is gevestigd in Oegstgeest en werkt in de noordelijke helft van Nederland, inclusief Amsterdam en Den Haag. Rob is gestationeerd in ’s-Hertogenbosch en werkt in de zuidelijke helft van het land, Rotterdam en Utrecht daarbij inbegrepen. Als het nodig is of indien u dat wenst, komen we samen. Het kan ook voorkomen dat Arend Jan in het zuiden werkt en Rob in het noorden.

 

 

Wat fotograferen De Congresfotografen tijdens een event?

 

Wij maken afwisselende beelden met actiemomenten, sprekers, sfeer, interacties tijdens workshops, parallelle sessies en netwerkmomenten. Sfeermakers zoals cabaret en muzikale omlijsting leggen wij ook vast op beeld.

 

 

Hoe laat zijn De Congresfotografen aanwezig?

Wij zijn minimaal een half uur voor aanvang van het event aanwezig.

 

 

Nemen we de planning van het event nog een keer door?

 

Wij zijn ruim op tijd aanwezig en kunnen het programma nog even doornemen en de bijzonderheden met u bespreken.

 

 

Kunnen De Congresfotografen met weinig licht toch fotograferen?

 

De lichtomstandigheden tijdens congressen zijn vaak niet optimaal voor fotografie. Toch verwacht u professionele beelden van uw event. De Congresfotografen kunnen hier heel goed mee omgaan. Zij kunnen uit de voeten met álle lichtomstandigheden. Ze werken met de beste camera’s van Nikon en lichtsterke lenzen. Een back up-camera behoort tot de standaarduitrusting.

 

 

Met welke camera’s werken de Congresfotografen?

 

Wij werken met professionele Nikon camera’s die voorzien zijn van lichtsterke lenzen. We hebben altijd een back-up camera bij ons.

 

Kunnen de videograden ook een vier reportage verzorgen.

Dat kunnen we zeker. Rob heeft ook een ruime ervaring als videograaf en afhankelijk van uw wensen kunnen we een aftermovie maken van bijvoorbeeld een minuut. Ook kunnen we een of meerdere presentaties intergaal opnemen. De Congres Fotografen kunnen het complete beeld pakket bieden.

Kunnen er tijdens het event foto’s worden aangeleverd voor social media en voor een persbericht?

 

Nog tijdens het programma is het mogelijk dat De Congresfotografen de eerste foto’s voor social media en persbericht aanleveren.

 

 

Hoe lang duurt het voordat de reportage van het congres klaar is?

 

Binnen 24 uur na afloop van het event volgt een compacte beeldselectie met de highlights van het event. De complete fotoreportage is 1 á 2 weken na afloop beschikbaar. Indien u andere wensen heeft, bespreken wij deze graag met u.

 

 

Hoe krijgen we de foto’s aangeleverd?

 

U krijgt de beelden digitaal aangeleverd via een link in de mail. De foto’s zijn zowel in hoge als in lage resolutie beschikbaar.

 

 

Hoe zit het met de gebruiksrechten op het fotowerk?

 

Als opdrachtgever verkrijgt uw organisatie de gebruiksrechten voor het fotowerk. Dat is bij de prijs inbegrepen. Zo kan uw organisatie de foto’s onbeperkt inzetten voor de eigen publicitaire en interne gebruiksdoelen. Uw organisatie verwerft eveneens het recht om via derde partijen, zoals media, de beelden in te zetten voor publiciteit.

 

Echter, de directe verkoop van het beeldmateriaal door opdrachtgever aan derde partijen, alsmede het verlenen van gebruiksrechten aan derde partijen voor commerciële doelen, is niet toegestaan. Mocht u dat toch wensen, dan kunnen we met uw organisatie een overeenkomst sluiten die u de exclusieve rechten op het beeldmateriaal oplevert.

 

Het auteursrecht op het beeldmateriaal is onvervreemdbaar en blijft dientengevolge in alle gevallen bij de makers. Daaruit vloeit voort dat De Congresfotografen het fotowerk mogen inzetten voor de eigen publiciteit via bijvoorbeeld de website www.decongresfotografen.nl

 

Over het gebruik van de foto’s door de makers voor andere doelen dan eigen publiciteit, wordt pas na overleg met de opdrachtgever besloten. Foto’s met daarop gevoelige informatie, zoals informatie op sheets, zullen wij nimmer gebruiken voor de eigen publiciteit. Bij twijfel overleggen we eerst met de opdrachtgever.

 

 

Hoe ga ik tijdens het event om met de AVG?

 

Geeft u in de aankondiging van het event aan dat er foto’s worden gemaakt en met welk doel. Laat ook weten waar de foto’s terug te zien zijn. De meeste bezoekers vinden het leuk om terug te kijken naar het congres.

 

 

Hoe gaan De Congresfotografen om met deelnemers die niet op de foto willen?

 

Sommige deelnemers willen niet op de foto. Dat respecteren wij! Wij vragen de opdrachtgever om bij inschrijving onder de deelnemers van het event te inventariseren wie er bezwaar tegen maken om gefotografeerd te worden. Mensen die niet op de foto willen kunnen bijvoorbeeld een gekleurde batch-koord dragen.

 

 

Hoe gaan jullie om met corona?

 

De Congresfotografen houden zich aan de geldende voorschriften met betrekking tot corona. Deze voorschriften zijn veranderlijk. Wij werken dan ook met inachtneming van de actueel geldende voorschriften, zoals de afstand tot elkaar en het gebruik van beschermingsmiddelen. Indien vereist of gewenst, maken wij gebruik van mondkapjes.

 

 

Wat doen De Congresfotografen met eten tijdens het event?

 

Tijdens een event fotograferen wij intensief. Het is heel prettig als er gelegenheid is om tussendoor iets te kunnen eten. Dat kan een broodje tijdens de lunch zijn, eten samen met de crew of een zogenaamde artiestenmaaltijd in een rustig hoekje op een moment dat het uitkomt. Zelfs tijdens het eten houden wij dan nog in de gaten of er nog iets gebeurt dat we niet kunnen missen.