Benieuwd of uw event datum nog beschikbaar is?


De Congresfotografen werken coronaproof

 

Langzaam zien we dat de eerste congressen en evenementen weer gepland worden en hebben we de eerste opdrachten al mogen ontvangen. Daarbij is corona een factor om sterk rekening mee te houden.

 

Rob: “Ook wij als Congresfotografen houden vanzelfsprekend rekening met de richtlijnen van het RIVM. Zowel privé als zakelijk houden wij ons strikt aan de geldende regels om zo de kans op besmetting en verspreiding te voorkomen. We respecteren de anderhalve meter afstand en we houden onze contacten zo beperkt mogelijk.”

 

Arend Jan: “Voorafgaand aan het event informeren/overleggen wij graag met de opdrachtgever over de genomen maatregelen voor het event en zullen we deze maatregelen opvolgen. Wij zullen het goede voorbeeld geven zodat uw gasten niet zullen zeggen: ‘Ja, maar de fotograaf …..’”

 

Rob voegt daaraan toe: “Behalve dat we anderhalve meter afstand houden, dragen we een mondmasker als dat gewenst of vereist is. Bij klachten blijven we thuis. De andere Congresfotograaf komt dan om het event vast te leggen. We werken altijd met eigen apparatuur en komen met eigen vervoer naar de locatie.”

 

“Tijdens het maken van de reportage letten wij altijd al op wat er om ons heen gebeurt, op zoek naar de mooiste foto’s,” licht Arend Jan toe. “Tijdens het fotograferen bewaren we de afstand. Indien nodig lopen we om! Naast dat we opletten, gebruiken we wat vaker lenzen met een groter zoombereik. Zo kunnen we voldoende afstand houden en toch de juiste beelden schieten.”